Zapečene testenine v roza omaki s piščancem

Zapečene testenine v roza omaki s piščancem

Hecno slišat ‘roza omaka’, kajne? A verjameš, da je to dejansko zelo znana italijanska omaka za testenine? Tam ji pravijo ‘salsa rosa’. Isto ime sicer uporabljajo še za mešanico kečapa in majoneze, ki jo v Trivenetu pogosto uporabijo v toastu. No slednja ni preveč “zdrava”, roza omaka za zapečene testenine je pa čisto druga zgodba.

Zapečene testenine v roza omaki s piščancem

Zapečene testenine v roza omaki “alla Tanja” 🙂

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g polnozrnatih testenin
  • 400 g piščančjih prsi
  • 2 dcl pelatov
  • 1,5 dcl smetane za kuhanje
  • 1,5 žlice kisle smetane
  • 1 večja čebula
  • 1 večji paradižnik (ali dodaten 1 dcl pelatov)
  • 50 g domače slanine
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper, kajenski poper, timijan in rožmarin (po okusu)

Postopek priprave

Na oljčnem olju popražimo čebulo skupaj s slanino. Medtem na manjše kockice narežemo piščančja prsa. Dodamo jih v ponev, premešamo in narežemo še zrel paradižnik. Pražimo še 5 minut, nato pa dodamo pelate, kislo smetano, smetano za kuhanje in začimbe. Kuhamo približno 15 minut (medtem skuhamo testenine).

Pristavimo lonec z vodo za testenine. Solimo tik preden zavreje. Dodamo testenine in kuhamo 2 minuti manj, kot piše na vrečki. Pečico nastavimo na 200 stopinj, da nas bo pričakala že zgreta. ☺

Testenine precedimo in jih skupaj z omako dobro premešamo v pekaču. Po vrhu naribamo parmezan in v pečici pečemo 8-10 minut.

Postrežemo z izbrano zelenjavo – tokrat po dolgem času zelenje. Paradižnik nam že skozi ušesa ven gleda, kako poln vrt smo imeli. 😂😊

Saj ne, da bi se pritoževala, bomo pa zdravi. 😄😉

Res se splača tole probat, posebno pozornost posvetite začimbam – kombinacija timiana in rožmarina s kajenskim poprom je odslej moja najljubša “ever”.

Naj vam z družinico tekne. 😋


Tanja Baća, svetovalka zdravo in srečno življenje, urednica portala 360 STUDIO


 

Komentarji

komentarjev