Sveža poletna solata s kvinojo

Ob prvih znakih poletja se v moji kuhinji začnejo dogajati korenite spremembe. Od največje ljubiteljice testenin se prelevim v “solatarko”. 😄

Preprosto obožujem bogate, sveže poletne solate!

Privoščim si jih vsak dan za kosilo in sploh se ne naveličam. Kako naj se bi, če pa so kombinacije neskončne. In danes pripravljam za kosilo eno mojih najljubših – poletno solato s kvinojo. Izvoli recept. 😋

Poletna solata s kvinojo

Poletna solata s kvinojo

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 200 g kvinoje
  • 1 veliko kumaro
  • pol rumene, pol zelene in pol rdeče paprike
  • češnjev paradižnik
  • 1 avokado
  • mlada čebula
  • 80 g sira (jaz imam najraje grobo nariban parmezan, lahko pa uporabite npr. feta sir)
  • sol, poper
  • oljčno olje (2 žlici)
  • sok 1 limone
  • po želji žlica kisle smetane ali lahke majoneze (občasno si jo lahko privoščimo brez slabe vesti 😉)

Postopek priprave:

Kvinojo skuhamo po navodilih na embalaži. Medtem pripravimo zelenjavo: jo operemo, odstranimo neužitne dele in narežemo na poljubne koščke. V posodici posebej pripravimo preliv iz oljčnega olja, limoninega soka, soli, popra in kisle smetane ali majoneze. Grobo naribamo sir. Kvinojo odcedimo in ohladimo. Vse sestavine dobro premešamo in postrežemo kot samostojno jed.

Poletna solata v kvinojo se odlično obnese tudi kot priloga mesnim jedem z žara. V tem primeru za obrok zadostuje polovična količina.

Dober tek želim!

Ti je všeč tale recept, deli ga s prijateljico 🙂

 

Tanja Baća, svetovalka prehrano in zdravo življenje, urednica portala 360 STUDIO

Sledi našim nasvetom tudi na Facebooku 

Komentarji

komentarjev

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

0

Zaradi zagotavljanja prijetne uporabnišle izkušnje spletna stran uporablja piškotke. Več

Spletna stran uporablja piškotke. Ampak brez skrbi, dietni so :)

Zapri