Pikantni brokolijev pesto – kdo pravi, da testenine niso zdrave?

Brokolijev pesto - ljubitelji tesetnin - zdravi recepti

Danes pridete na račun vsi ljubitelji testenin. Je še kdo tukaj (razen mene), ki bi jih lahko jedel vsak božji dan, pa se nikoli naveličal? Jaz bi jih res lahko. To je sicer za večino Slovencev precej nepojemljivo, v Italiji pa recimo nekaj vsakdanjega. Ni kosila brez testenin (ali riža, ampak redkeje). To je njihov “primo” – prva jed. Potem pa še kakšno meso s prilogo. In tam sem se tega navadila … sicer pa že od nekdaj o b o ž u j e m testenine.

Kako to usklajujem z zdravim načinom življenja in linijo pri približujočih se štiridesetih? Hm… tako, da jih ne jem ravno vsak dan, kadar pa jih, pa prepolovim porcijo in zdraven pojem še velik krožnik solate.

Ampak danes, priznam, se nisem mogla upreti. Pojedla sem kar ornk porcijo, res je njami tale moj brokolijev pesto. Toplo priporočam vsem, ki raje jeste dobro in seveda zdravo. Izvolite recept 🙂

Pikantni brokolijev pesto

Brokolijev pesto - ljubitelji tesetnin - zdravi recepti

– Sestavine in recept za 2 osebi

Sestavine:

  • pol glave brokolija
  • 1 manjša čebula
  • narezana domača slanina (za velikost pol pesti ali skodelice)
  • 2 zvrhani žlici kisle smetane
  • 2 žlici oljčnega olja
  • začimbe: čili, kurkuma, sol, timijan, origano

Postopek priprave:

Medtem ko kuhamo testenine, na olju v voku ali ponvi popražimo slanino in čebulo. Medtem v mikserju sesekljamo brokoli – surovega ali malenkost prekuhanega, oboje je njami. Res pa surov ohrani več hranilnih snovi, saj se slednje ne uničijo zaradi vročine in/ali izluščijo v vodo.

Brokoli dodamo v ponev, odmerimo še 2 žlici kisle smetane, pol kozarca vode, začinimo in na rahlem ognju vse skupaj kuhamo približno 5 minut.

Kuhane testenine primešamo in še vroče postrežemo. Da bo obrok popoln, za zdraven lahko skuhate še jajčka. Jaz si jih vedno, kadar za testenine pripravim kakšno omako brez mesa – ki so meni osebno pravzaprav precej boljše od klasičnega raguja. Kaj pa tebi?

PS: Takšne preproste, hitre in slastne recepte najdeš tudi v mojem 8-tedenskem fit programu MISIJA POLETJE. Vsak teden nov jedilnik, nove ideje, novi načini, kako si poenostavimo zdrav življenjski slog. Program je najbolj primeren za sodobne ženske, ki res nimajo časa viset v telovadnici, pa tudi v kuhinji ne, a bi kljub temu rade poskrbele zase ❤

Če meni uspe sledit, verjemi mi – tudi tebi bo!

Pridi, greva se skupaj pripravit na kopalke 🙂

Preveri program misija poletje »

Ti je bil prispevek všeč? Povej naprej 😊

Se tipkamo kmalu, do takrat pa en topel objem.

Tanja Baća, svetovalka za prehrano, urednica 360 STUDIO

Komentarji

komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.