Joga na delovnem mestu

Jogijska praksa uči veščin, ki zajemajo vsa življenjska področja. Umirjen duh, osredotočen um in energično telo… vse to in še mnogo več se zgodi z redno prakso joge.

joga na delovnem mestu

Zakaj je joga za zaposlene ena najboljših odločitev za vaše podjetje?

V resnici sploh ni več vprašanje, ali joga na delovnem mestu koristi zaposlenim in podjetju. Vprašanje je le … kdaj začnemo? Sodobni tempo dela in življenja to preprosto zahteva. Zdravi in zadovoljni zaposleni so steber uspešnega podjetja, a oboje je pod stalno preizkušnjo.

Redna vadba joge predstavlja učinkovito protiutež sodobnega načina življenja in dela, saj vključuje najbolj popoln nabor raznolikih položajev in gibov telesa ter obenem pomirja živčni sistem in blaži stres.

Program “Joga na delovnem mestu” je ustvarjen za podjetja, ki si prizadevajo za izboljšanje zdravja in dobrega počutja ljudi pri delu. Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu navaja, da vsak vložen EUR v promocijo zdravja na delovnem mestu povrne 2,4 do 4,8 EUR. In sicer zaradi zmanjšanja stroškov bolniške odsotnosti, fluktuacije, višje produktivnosti in drugih razlogov.

Slovenija v EU dosega sam vrh glede občutenja stresa, dojemanja, da delamo pod visokimi pritiski, in po kazalcih bolniške odsotnosti.

Raziskave so pokazale, da joga pomaga pri zaznavi stresa ter pri obvladovanju stresa na delovnem mestu, obenem pa pomaga pri zmanjševanju bolečin v hrbtu. Joga izboljša kakovost spanca, izboljša splošno počutje ter poveča samozavest in pozitivno naravnanost.

Več informacij in naročila na strani Zdrava in fit ali na e-naslov info@360-studio.si.

Programa izvajam Tanja Baća, certificirana učiteljica Hatha joge.

Preberite tudi: Joga na delovnem mestu – investicija v vaše zaposlene