Duh z imenom Potencial

Duh z imenom potencial

Se še spomniš brezbrižnega otroštva, kjer besede “nemogoče” še nisi poznala? Upala si sanjati VELIKE sanje. Upala si povedati NA GLAS, kaj je tisto, kar si želiš in kaj vse boš v življenju dosegla. Se lahko še spomniš, kaj si sanjarila? Da boš kirurginja, svetovno priznana kuharica, ali mogoče fotomodel..?

Jaz sem imala več priljubljenih iger. Rada sem kuhala, šivala oblekice za svojo barbiko in na postelji staršev izvajala razne akrobacije. 😊Kasneje je kuhanje preraslo v listanje knjig o zdravi prehrani, šivanje oblekic za barbiko v šivanje odbitih majčk zase in akrobacije na postelji v ljubezen do joge in fitnesa.

Kljub temu, da so moje najljubše aktivnosti ostajale iste, vse od zgodnjega otroštva pa do najstniških let, se je nekje zalomilo. Verjela sem (saj mi je to dopovedovala vsa okolica), da je igra samo igra. In čas je bil za “resnični svet”.

Sicer sem bila zelo blizu vstopu v srednjo oblikovno in v srednjo aranžersko šolo v Ljubljani, opravila sem sprejemne izpite v kreativi in imela več kot dovolj točk kot prav dobra do odlična učenka v osnovni šoli.

A zopet so bili name projicirani strahovi, tako sem se naposled (napačno) odločila za tamkajšnjo gimnazijo. Najslabša odločitev v mojem življenju! Napačni “ovinek”, ki me je spravil z moje PRAVE poti za celo desetletje.

A hvaležna sem tudi za to učno izkušnjo, predvsem pa sem hvaležna za to, da se mi je naposled uspelo “vrniti” na pravo pot. Nekaterim žal to nikoli ne uspe…

Naj se vrnem na današnji zapis.

Iz knjige: Odkrijte svoj potencial

Za trenutek se igrajmo otroško igro.

Predstavljajte si, da ste našli medeninasti ključ, ki odklepa tisto zaprašeno skrinjo zakladov na podstrešju. Že pred leti ste jo zaklenili in sčasoma povsem pozabili nanjo. Utrne se vam iskrica spomina, zaveste se, da to ni čisto navaden ključ – to je ključ do vaše domišljije in vaših sanj. To je ključ, ki odklepa vašo “Skrinjico upanja”. Poskočite po stopnicah, medtem ko skozi vaše misli švigajo razburljivi spomini iz preteklosti. Začnete se spominjati vseh tistih krasnih stvari, ki ste jih kot otrok spravljali v skrinjico.

Polni razburjenja hitro odklenete skrinjo in jo na široko odprete. Takrat pa osuplo odkrijete, da je od vseh zakladov ostal le še zaprašen dokument, poleg njega pa potemnela svetilka – tista znana svetilka, v kateri se skriva duh.

Duh z imenom potencial

Nič več se ne spomnite, kaj je bilo v skrinji. Z listine odpihnete prah in preberete, da je duh v svetilki pripravljen izpolniti največjo željo. Če osvobodite duha, se bodo izpolnile vaše najglobje želje in sanje. V listini piše tudi, da bo duh prišel iz svetilke, če jo zloščite in ji vrnete njen prejšnji sijaj.

Glede na njen videz vam je jasno, da bo čiščenje svetilke, ki že toliko let vklepa duha, vse prej kot lahko delo. A ko boste svoje delo opravili, se bo vaše življenje spremenilo za vedno. Kar si boste želeli, se vam bo tudi izpolnilo.

Če bi nas vprašali, nas bi večina dejala, da nikoli ne bi zaprli vrat pred takšno priložnostjo. Toda mnogi jih! Nekje globoko v nas se skriva duh, ki ga poznamo pod imenom Potencial, in čaka. Žal nas je večina tako zaposlenih s prebijanjem iz dneva v dan, da se nismo pripravljeni potruditi in svojega duha spustiti na plan.

 

Zakaj toliko ljudi svoj neomejeni potencial zadržuje globoko v sebi? Spadate mednje tudi vi? Če da, kako ga boste osvobodili in si odprli pot do življenja, ki ga želite in zaslužite?

 

Tanja Baća, svetovalka zdravo in srečno življenje, urednica portala 360 STUDIO

 

Komentarji

komentarjev