Bananine palačinke s pirinim zdrobom in sadno prilogo

Bananine palačinke s pirinim zdrobom in sadno prilogo

Eno izmed načel zdravega načina prehranjevanja je načelo pestrosti, ki ga sama nekoliko po svoje interpretiram. Vsekakor soglašam z nujnostjo uživanja pestrega spektra živil iz posamezne skupine – torej (kolikor se le da glede na sezono) najrazličnejše vrste sadja in zelenjave, različne stročnice, različne oreščke, različna žita… Načelu pestrosti bi pa sama dodala še en pomemben dejavnik – popestritev posameznih obrokov, da se ne naveličamo “vedno iste hrane”. Zadnjič sem jih poskusila z ovsenimi kosmiči in so prav tako slatne, tokrat pa sem popestrila bananine palačinke s pirinim zdrobom.

Bananine palačinke s pirinim zdrobom in sadno prilogo

Bananine palačinke s pirinim zdrobom

SESTAVINE (1 večja ali 2 manjši porciji):

  • 1 večja zrela banana
  • 2 jajci
  • 2 žlici pirinega zdroba
  • 0,5 dcl mleka
  • 2 žlici posnete skute
  • 1/2 granatnega jabolka
  • maslo

Banano, jajca, mleko in pirin zdrob zmiksamo, da dobimo gladko maso. Spečemo 5 do 6 manjših palačink, in sicer tako, da za vsako palačinko posebej v ponvi na srednje močnem ognju segrejemo maslo, da se enakomerno razporedi po celotni površini. Višek odlijemo ter vržemo stran!


Večkrat segrevana maščoba postane žarka, kar se s prostim očesom vidi, saj  postane temne barve. 


Tokrat sem si za prilogo k palačinkam privoščila posneto skuto (15%mm) s približno polovico granatnega jabolka. Zdaj, ko smo porabili že skoraj vse darove domačega sadovnjaka, si skoraj vsak dan privoščimo granatno jabolko, ki je v tem obdobju ravno pravšnje zrelosti. Postala sem že pravi strokovnjak v luščenju, vaja res dela mojstra. ☺

O zdravilnih vplivih granatnega jabolka sem že pisala tukaj. Spodaj v istem prispevku najdete tudi posnetek, kako ga najlažje oluščimo. Na začetku bo malo nerodno, a obljubim da se res hitro človek privadi. Če sem se jaz (pa sem kar štorasta), potem se lahko vsak.

Namig: Moje detece tako obožuje granatno jabolko, da ji pravi kar “rdeči boniji” – v razmislek vsem mamicam malih sladkosnedov. 😗

Dober tek!

PS: Če vam je tale ideja za zdrav, hranljiv zajtrk všeč, jo podelite naprej, naj se še kdo drug zdravo posladka. 😋

PREBERITE TUDI:  Domača granola

 


Tanja Baća, svetovalka zdravo in srečno življenje, urednica portala 360 STUDIO

Sledi nam na Facebooku


 

Komentarji

komentarjev

1 misel o “Bananine palačinke s pirinim zdrobom in sadno prilogo

Komentiranje je onemogočeno.